tisdag 28 maj 2013

Mysryslig spökhistoria!

Varje fredagseftermiddag blir många av Ellas skolkamrater hämtade i bil efter skolans slut. Sedan åker familjerna i väg direkt till sina sommarhus ute på landet för att tillbringa helgen där.
12-åriga Ellas familj har inget sommarhus, utan har bara sin lägenhet mitt inne i storstan.
Ella skulle inte vilja ha det annorlunda. Varför ska man sitta ute på landet och uggla en hel helg undrar hon? Allt roligt som hon vill ha och behöver, finns ju där i stan. På landet är det bara tyst och ensamt.
Tyvärr tycker inte hennes mamma och pappa likadant. De går på massor av husvisningar, och en dag hittar de det perfekta sommarstället. Ett urgammalt ruckel, ett torp, som de får ta över med möbler och allt. Den förra ägaren har lämnat huset hastigt, och är väldigt ivrig att sälja det snabbt.
Ellas familj förstår fort varför. I det här huset händer mystiska saker...
Saker byter plats, hyllor ramlar ned och tavlan i Ellas rum verkar nästan levande. Flickan på tavlan tittar hela tiden på Ella. Flickans blick följer henne vart hon än går i rummet.
Det verkar vara ett riktigt spökhus de har flyttat in i! Kanske är det flickan på tavlan som spökar?
Kan det vara hon som gör så att alla konstiga saker händer i huset?
Hemma i stan händer också saker. Ella blir kompis med den nya killen Dylan.
Dylan är en tuff skejtare och två år äldre än Ella. Han borde verkligen inte bry sig om en liten tjej i sexan. Men Dylan är i en farlig knipa, och behöver desperat en vän som ställer upp. Det gör Ella!

"Rum 312" av Ingelin Angerborn vann Bokjuryn 2011. Hennes bok har varit väldigt populär på biblioteket sen dess.
"Flickan på tavlan" är en bok i lite samma stil; spännande, lättläst, mysryslig och lite magisk!
Ni är ju många därute som har fängslats av Angerborns böcker. Ett tips till er: spana in "Flickan på tavlan"! Jag tror definitivt att ni kommer gilla den här boken.

Rebecka Åhlund jobbar som journalist, och skriver här sin första bok. Jag hoppas att hon fortsätter skriva böcker, för hon gör det bra!
"Flickan på tavlan" är en modern spökhistoria, som bjuder på riktig "bladvändarspänning".
Vad har egentligen hänt för länge sen i det gamla torpet? Ja som ni förstår kan jag inte avslöja det nu, utan det får ni läsa själva...

Låna boken på Arboga bibliotek! Titta i vår bibliotekskatalog om den är ledig att låna just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar