onsdag 5 november 2014

Gillar du science fiction och serier? Då är detta ett tips för dig!

'Linda och Valentin är en fransk sci-fiction serie som började skrivas och publiceras redan 1967!
Sedan jobbade författarna Pierre Christin och Jean-Claude Méziers tillsammans med serien i ofattbara 46 år, innan den avslutades 2013. Nu kommer alla serierna ges ut igen på svenska, och för första gången kommer de att finnas att låna på Arboga bibliotek.
 Den första delen, som redan finns på biblioteket, innehåller 3 längre äventyr.
Här får vi möta Linda och Valentin för första gången. De lever i framtiden, i Galaxity år 2720, och jobbar som rumtidsagenter. Vad håller då sådana agenter på med? De är hjältar och hjältinnor som försöker förhindra katastrofer som kan påverka hur vår framtid blir.
De får olika uppdrag och hamnar då i spännande äventyr när de färdas genom tid och rum, genom olika solsystem och århundraden.
Trots att serien började skrivas för rätt länge sen, känns både teckningar och innehåll förvånansvärt fräscht och modernt. Serien har t ex setts som en stor inspirationskälla  till Star Wars filmerna.
Linda är en stark och smart tjej som dagens läsare kan ha som som föredöme. Hon  är visserligen bara Valentins assistent, men hon är självständig och tar egna initiativ för att lösa deras uppdrag.

Vill du läsa "Linda och Valentin: samlade äventyr del 1"? Låna den hos oss på Arboga bibliotek.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar