onsdag 19 januari 2011

Januariunderhållning!

Det här är en ganska tråkig tid på året, eller hur? Julfestligheterna är passerade. Ute är det mörkt och kallt, och det finns inga pengar kvar att göra något roligt för.
Varför inte pigga upp sig med att läsa några roliga och underhållande böcker? Alldeles gratis finns de att låna på Arboga bibliotek... Mitt förslag denna gång är två böcker av Meg Cabot, "Airhead" och "Att vara Nikki". Ni som följer bloggen känner säkert igen att jag också skrev om hennes bok "Jinx - tur i oturen" i somras. Om ni vill läsa det inlägget igen går det att finna om ni söker på ämnesordet kärlek.
Nåja, nu var det ju "Airhead", och fortsättningsboken "Att vara Nikki" det gällde den här gången... Det är en fantastiskt underhållande, och även lite tänkvärd, historia om 16-åriga tjejen Em som råkar ut för en förskräcklig olycka. Vid samma olycka skadas även supermodellen Nikki Howard. Eftersom Ems hjärna är intakt men kroppen är död, opereras hennes hjärna in i supermodellen.Hon blev nämligen hjärndöd vid olyckan. Det låter
lite otroligt kanske...Hjärnoperationer hör ju inte till vanligheterna, inte ännu i allafall!
Em vaknar så småningom upp och finner sig vara placerad i en annans kropp! En väldigt vacker och rik kropp visserligen, men det är inte lätt att plötsligt vara tvungen att leva någon annans liv! Vad skall hon t ex göra med killen som hon är förälskad i? Hon har ju blivit förvandlad till en annan person....
Böckerna är som sagt väldigt roliga och underhållande att läsa. De ger också läsaren en del att fundera över. Varför är det så viktigt med utseendet? Är det inte viktigare hur vackra vi är inombords, att vi är trevliga och bra personer?
Jag tror att böckerna passar bäst från ca 13 år och uppåt.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar