onsdag 5 januari 2011

Skriv om och om igen


Visst är det väl så att många av oss går omkring och har författardrömmar?
Det vore ju så kul att kunna skriva en bok, eller en novell, eller en tidningsartikel som andra människor faktiskt har nöje av att läsa...

Om du vill bli inspirerad att sätta igång och skriva, är den här boken någonting för dig!

Man behöver inte läsa den från pärm till pärm i ett svep, utan den passar bäst att bläddra lite i. Här och där och ganska planlöst och länge. Var du än slår upp en sida finns ett bra tips om hur du kommer igång med en berättelse, eller kanske hur du avslutar den...

Kanske kan man börja skriva en berättelse som man bara vet skall sluta med att någon får en smäll på käften? Vad har hänt innan?

Efter en stunds bläddrande i den här boken kan jag lova dig att du kommer att inspirerad att sätta igång och skriva direkt!
I boken får både kända och okända författare komma till tals och berätta om sina bästa skrivtips. Ungdomsförfattaren Magnus Nordin säger t ex :

"Skriv om det du själv skulle vilja läsa. Använd dig själv och dina erfarenheter. Ta ut svängarna! Varje historia skall kännas som om det gäller liv eller död, vare sig det handlar om att vinna en fotbollsmatch eller bli ihop med tjejen/killen i klassen."
"Skriv om och om igen" fick 2009 Augustpriset i klassen bästa barn- och ungdomsbok.
Det delas ut varje år, och är det finaste pris man kan vinna som svensk författare.

Katarina Kuick och Ylva Karlsson som gjort boken tillsammans, är båda erfarna författare och har gett ut flera barn- och ungdomsböcker tidigare. De är också vana att hålla skrivarkurser för barn och unga. Övningarna som finns i boken har de själva testat tillsammans med skrivarsugna på sina kurser.

Kolla här om boken finns att låna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar