fredag 28 januari 2011

Sportlovsbok!

Om ett par veckor är det sportlov igen! Flera av er som läser detta kommer säkert då att åka i väg för att åka skidor i våra svenska fjäll, eller kanske utomlands.
Innan avfärd bör ni läsa denna bok; " Väx upp - och dra till fjällen!" av Tomas Dömstedt.
Det kan vara ett sätt att förbereda sig på allt som kan hända under ett sportlov i fjällen...

Boken är rolig och mycket lättläst, och handlar om 15-årige Robin. Han bor med sin mamma, och ägnar all sin vakna tid till att softa framför sin dator. Han är en ganska typisk tonåring som aldrig gör ett handtag där hemma, och överlag har en rätt tråkig attityd mot sin mamma och alla andra. Sin pappa träffar han nästan aldrig.
Nu har mamma fått nog! Hon drar iväg på semester till Kanarieöarna under sportlovet.
Pappan är tvungen att ta över ansvaret för sin jobbige son. Han tar med honom på skidsemester i Sälen. Något som Robin verkligen inte har den minsta lust med!
När pappa dessutom försöker uppfostra honom och sätta upp regler som skall gälla under veckan, vet han inte riktigt vad han skall tro. "The week from hell" ligger framför honom...

Läget förbättras något när de kommer fram till Sälen. Pappan har hyrt stugan de skall bo tillsammans med en kompis. Han har sin tonåriga dotter Kim med sig dit. Hon visar sig vara en tuff tjej med tatueringar och piercing-ringar, och är också en riktig hejare på snowboard.

Det händer rätt mycket under veckan i fjällen, både roliga och jobbiga saker som gör Robin lite klokare och vuxnare.
Den här boken passar att läsa för de som är 12 år och uppåt. Den är mycket lättläst med ett enkelt språk, och korta meningar och stycken.

Vill ni låna boken? Kolla här om den finns inne nu:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar