onsdag 11 januari 2012

Att läsa serier - är det något för dig?







Gillar du att läsa serier?
Det finns så många olika slags serier.Jag tror att alla kan hitta något som passar just för dem. Man kan läsa roliga serier eller spännande serier. Serier som är verklighetstrogna eller kanske utspelar sig i en fantasivärld.
Ja det mesta finns helt enkelt.

Vilka är era favoritserier? Kan man hitta dem på Arboga bibliotek?
Saknar ni några serier, som vi borde ha? Skriv gärna en kommentar och berätta, eller skicka ett mail till mig på jobbet.
Min mailadress hittar ni på bibliotekets hemsida.
Att läsa serier är också annorlunda mot att läsa böcker med bara ord i. I seriernas värld sker så mycket av handlingen bara i bilderna. Det kan kännas lite ovant för oss inbitna bokläsare, som älskar bokstäver framför allt annat!

Jag vill gärna puffa lite extra för två nya seriealbum som vi precis fått till biblioteket.
Både "Umbra" av Elin Fahlstedt och "Aomanjuskogen" av Hisae Iwaoka är svartvita fantasifulla serier som påminner om mangaserier.
I "Umbra" rymmer barnhemsbarnet Ethel ut i den stora världen för att leta efter sin okända far. Då hamnar hon i fantasilandet Umbra, där hon möter många spännande och lite läskiga äventyr. "Umbra" är Elin Fahlstedt första seriebok, och hon har fått mycket beröm för den.
I "Aomanjuskogen" finns ett hus där andarna bor. I den här japanska mangaserien berättas olika historier om barn som besökt huset och träffat olika slags andar. Ibland är andarna hjälpsamma och snälla, och ibland är de på dåligt humör...
"Aomanjuskogen" är en mystisk, gåtfull saga som också är lite småläskig stundvis.
Del 2 är redan på gång.
Vill du läsa serierna jag har berättat om? Klicka på länkarna nedan för att se om de finns att låna på biblioteket.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar