tisdag 10 januari 2012

Lättläst ger läslust! Nya böcker från Nypon förlag


Bokförlaget Nypon har jag skrivit om tidigare här på bloggen, men de är sannerligen värda att nämnas ofta! Jag gillar verkligen att de har satsat på att ge ut böcker för ungdomar som har behöver lättlästa böcker av olika anledningar. Böckerna är extremt lättlästa, med endast ett par meningar på varje sida, och de handlar om sådant som ungdomar är intresserade av.
Böckerna är också väldigt läckert illustrerade. Fotografier i starka färger har gjorts om så att de nästan liknar serieteckningar. Som vuxen tycker jag det ser riktigt tufft och modernt ut, men det är ju inte helt säkert tonåringarna håller med mig!
Vi har precis fått 4 nya böcker till biblioteket. Här kan man läsa om ett rockbands väg till berömmelsen; en olycklig kärlekshistoria; en skadad soldat som väntar på att bli räddad, och slutligen en läskig spökhistoria.
Böckerna passar tonåringar med läs- och svårigheter, och de som har annat hemspråk. Även de som inte förstått vitsen med att läsa böcker, och inte alls är sugna, kan säkert hitta läslusten här!
Det kan också vara bra att veta att Nypon förlag erbjuder gratis lärarmaterial kring böckerna. Kolla in deras hemsida här!


Vill du låna böckerna på biblioteket? Se här i vår katalog om böckerna är lediga just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar