torsdag 12 april 2012

Engelsk humor - när den är som bäst!

På mitt bibliotek i Arboga, har vi en särskild avdelning för ungdomsböcker med engelsk text. Vi kallar den hyllan "engelska för ungdom".
Den finns på vuxenavdelningen - alldeles intill där de engelska romanerna för vuxna står. Här finns alltså lite tjockare engelska böcker med mer text. Om du är tonåring och ganska duktig på engelska, bör du inte ha några större svårigheter att förstå språket.
Jag har precis läst en riktigt roligt bok som är placerad på denna hylla.
Den heter "Ellie Foster´s english coursework" och är skriven av Tina Orr Munro. På framsidan av boken beskrivs den som en Bridget Jones för tonåringar, och det passar ganska bra!
Ni känner väl Bridget Jones? En singeltjej som aldrig lyckas träffa rätt när det gäller pojkvänner, och som ständigt gör bort sig i olika sammanhang.
Ellie Foster är bara 15 år, men är också dålig på pojkvänner. Hon har faktiskt aldrig haft någon... Till skillnad mot sin bästa kompis, Poppy, som är sällsynt avancerad på den fronten.
Nu är det sommarlov och Ellies familj ska åka på semester till Grekland.
Ellie ser inte fram emot resan direkt. Tyvärr ska mammans nya man Trevor följa med, och även hans odrägliga mindre barn från ett tidigare förhållande.
Ellie avskyr Trevor, och hennes dröm är att mamma och han ska göra slut.
Jag kan avslöja att Ellie jobbar hårt för att få sin dröm att gå i uppfyllelse!
Under semestern blir Ellie också tvungen att snabbt hitta en pojkvän. Hon vill ju inte att kompisen Poppy ska tycka att hon är en loser!
Dessutom tvingar hennes lärare henne att skriva dagbok varje dagbok varje dag.
Annars kommer hon inte få godkänt betyg i engelska...
Som ni hör har Ellie det tufft, men hon berättar om problemen på ett väldigt kul och underhållande sätt. Man har det definitivt inte långtråkigt i Ellies sällskap!
Läsningen flyter på bra, trots att inte ens jag förstår alla engelska ord. Boken är skriven i dagboksform, vilket gör att det är korta lättlästa kapitel.
Vill du läsa "Ellie Foster´s..."? Titta här om den finns att låna på biblioteket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar