söndag 29 april 2012

Fotbollsfans - och motståndare!

Tove, 12 år, och hela hennes familj älskar fotboll!  
De har bott ett par år i Skottland, då hennes pappa, som är fotbollsproffs, spelade i storlaget Celtic. Nu har de precis flyttat tillbaka till Sverige, till Stockholm. Pappa har planerat att avsluta sin fotbollskarriär där, i favoritlaget AIK. Det lag som Tove också älskar över allt annat! Det är hennes dröm också; att en gång själv få spela i AIK.
Tove träffar en dag en jämnårig kille nere på gården som hon börjar lira fotboll med. Noel heter han, och bor alldeles i närheten. De är lika stora fotbollsnördar båda två, och de trivs därför jättebra ihop. 
Dock blir det problem den dag de inser att de håller på olika lag! Två lag som dessutom är ärkefiender till varandra, AIK och Hammarby. Hur ska det gå? Inte kan väl en AIK-are och ett Bajen-fans vara kompisar? Kanske till och med något mera...
Noel har en storebror, som älskar Bajen över allt annat. Kan han någonsin förlåta, att Noel är tillsammans med dottern till AIK-aren, som sköt målet som gjorde att Hammarby förlorade årets viktigaste match?
Ja, frågorna är många... Vill ni veta hur det går, får ni helt enkelt läsa boken "Motståndarna" av Arne Norlin och Andreas Palmaer.
Det här är är en riktigt bra bok, som får en att tänka efter vad som egentligen är viktigt här i livet. 
Är det riktigt klokt att man kan bli osams, och hata någon för att den personen håller på fel fotbollslag?
Boken handlar mycket om fotboll, men även om vänskap, kärlek och familjerelationer.
 "Motståndarna" blir säkert en stor favoritbok för många. Framför allt bland fotbollsälskare från 10 år och uppåt. Även andra med ett ljummare fotbollsintresse kan definitivt gilla den. Här får vi höra en historia som berättas på ett snabbt och fängslande sätt, och det gillar väl alla bokläsare?
Slutet på boken bäddar för att vi snart får läsa mera om Tove och Noel i nya böcker...
Vill du läsa "Motståndarna"? Titta här om den finns att låna på biblioteket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar