fredag 13 juli 2012

Bleckmossen - Kamratpostens serie nu i bokform!

Ni som läser Kamratposten regelbundet har säkert redan lärt känna serien Bleckmossen. Sedan 2006 finns den med i tidningen i varje nummer.
Det är en spännande actionserie, skriven av Oskar Ekman och tecknad av Carolina Ståhlberg. I serien händer många spännande äventyr hela tiden, men där finns också plats för humor och kärlek.
Nu kommer Bleckmossen för första gången ut i bokform, i ett album som heter "Sjöhästens hemlighet". Historien i boken utspelar sig tidsmässigt före tidningsserien.
Här får vi vara med när Siri, en av huvudpersonerna, flyttar till förorten Bleckmossen i sällskap med sin pappa. De har tidigare bott norrut, och nu kommer de körandes i sin flyttbil i riktning mot Bleckmossen. Från andra hållet kommer en liknande flyttbil med några riktiga skummisar i...

Om ni vill veta vad som händer kan ni kolla in trailern från Youtube här nedan!Siri lär snart känna och blir kompis med de andra två huvudpersonerna, tonårskillarna Emil och Amir.
Ungdomarna hamnar i farliga och otäcka situationer, när de försöker bekämpa några läskiga skurkar. Dessa skurkar ägnar sig åt organiserad ekonomisk brottslighet, och är fullständigt livsfarliga!

Carolina som tecknar Bleckmossen, har en egen blogg. Där kan ni läsa mer om vad som är på gång i serien, och vad som kommer att hända med huvudpersonerna.

Vill du läsa "Sjöhästens hemlighet"? Låna den gärna hos oss på Arboga bibliotek.
Titta i bibliotekskatalogen att den finns inne just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar