onsdag 7 augusti 2013

Historien om maffian!Boken " Av samma blod" berättar på ett lättläst, spännande och lärorikt sätt om familjehemligheter.
Såna som det aldrig talas om, men som ändå kommer fram i ljuset så småningom....
15-åriga Oscar bor i Västerås. Han vet inte så mycket om sin familjehistoria, förutom att släkten en gång utvandrade till Sverige från ön Sicilien i Italien. Det är det enda hans pappa velat berätta om sin familj.
Oscar har dåliga betyg i skolan, och nu har han kommit på en bra idé om hur han ska kunna förbättra sitt historiebetyg. Han ska göra ett specialarbete om 1900-talet, och intervjua sin gamla släkting Lucia som snart fyller 100 år. Hon bör ju ha en del spännande att berätta...
Hans lärare tycker att det är en fantastiskt bra idé, men Oscars pappa verkar märkligt motvillig.
När Lucia och Oscar börjar prata kommer snart hemska hemligheter fram.... Oscar får veta lite mer om sin familj än han egentligen ville. Oscar får nämligen veta sanningen om varför familjen flydde till Sverige.
De var tvungna att komma ifrån det hårda livet med maffian på Sicilien.
Där mord, våld och hot var en del av vardagen. Vad ska Oscar göra nu? Kan han berätta om i skolan att hans familjemedlemmar också har varit med i maffian, och därför hotat och mördat sina medmänniskor?

Du kanske har sett filmer om maffian på tv, och är nyfiken på att få veta lite mera om historien bakom? Då ska du läsa "Av samma blod"!
Den är skriven på ett lättläst sätt med korta meningar, och har inte så mycket text på varje boksida.
Boken passar alla från 13 år och uppåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar