torsdag 20 mars 2014

Fantasy och dystopi!


 
Dystopiska samhällen, futuristisk teknologi, övernaturligaväsen, vampyrer, häxor, troll och magi!
Ibland vill man ha något mer än det man möter varje dag. En chans att få drömma om magi, att få slåss i framtidskrig, att få vandra i drömlandskap.

I böckernas värld kan vi få revoltera mot dystopiska framtidsregeringar som vill kontrollera våra tankar, vi kan möta alver på gatorna och vampyrer i klassrummen. Vi kan vara med och kriga mellan gott och ont, mellan änglar och demoner. Hitta hemliga samhällen under stadens gator eller på andra sidan garderoben.
Det är härligt att få drömma sig bort en stund och föreställa sig att det finns fler världar än vår.

Följ Cassia när hon på sin 17 födelsedag blir matchad till den pojke samhället valt ut till henne, men där ett misstag visar att hon kanske borde blivit matchad till någon annan. Följ henne när hon upptäcker att samhället kanske inte är så perfekt som hon alltid trott, när hon finner skuggsidorna som officerarna försöker dölja från dem. Varför får man inte läsa vad man vill? Göra vad man vill på fritiden, eller bli kär i vem man vill?
Låna Matchad eller Matched hos oss!

 

Följ med Katniss när hon tvingas slåss för sitt liv tillsammans med barn och ungdomar ifrån de andra distrikten. Varje år anordnas hungerspelen, där endast en kan stå som segrare! Låna och läs Hungerspelen eller The Hunger Games!


Kanske vill du vandra med Karou när hon kastas in i ett krig mellan änglar och monster, där de verkliga monstren inte alltid är de man tror!
Mörk ängel finns på biblioteket.
Under Londons gator finns en helt annan värld. Ett samhälle uppbyggt av människor som fallit mellan springorna och byggt sig ett liv tillsammans med de varelser som lever där. Följ med Richard när han mot sin vilja blir inblandad i ett farofyllt uppdrag på denna märkliga plats, mitt i London och ändå så långt borta!
Låna Neverwhere!

 
När Wendy var sex år gammal försökte hennes egen mamma att döda henne för hon inte trodde Wendy var hennes riktiga dotter! Hela Wendys liv har hennes bror och moster talat om för henne att det inte var Wendys fel, utan hennes mamma som var sjuk. Men vad gör man när man aldrig passat in någonstans, alltid på sätt och vis haft känslan av att mamma kanske hade rätt, och någon plötsligt kommer och bekräftar ens värsta farhågor? Wendy är inte sin mammas dotter, hon är inte ens människa!
Switched finns på biblioteket!


                                                   
Eller så kan du helt enkelt kliva igenom garderoben och leva ett helt liv i en magisk värld där du får hjälpa de fantastiska varelsernas kamp emot den onda häxan!
Låna Min morbror trollkarlen eller The magician's nephew hos oss!

 

 Se till att du väljer rätt garderob bara, så du inte hamnar i en värld där kvinnan som ser ut som din mamma vill byta ut dina ögon mot knappar!
Läs Coraline eller kanske serieboken baserad på boken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar