måndag 14 februari 2011

Kärlek är härligt!I dag är det 14 februari, alla hjärtans dag. Därför passar det alldeles ypperligt att just idag göra reklam för två nyutkomna antologier med texter om kärlek. En antologi är en bok full med texter eller noveller från flera olika författare.
Vi har precis fått båda böckerna till biblioteket.
Än så länge är det bara jag som har läst och bläddrat i dem!
I "Kääärlek..." finns kortare texter som riktar sig till de lite yngre barnen ungefär i mellanstadieåldern.
I boken finns utdrag från populära böcker som "Berts dagbok"och "Amor anfaller". Där finns också kärleksdikter och utdrag ur kärleksbrev, och lite annat smått och gott om kärlek. Texterna handlar om kärlek på alla sätt. Inte bara mellan pojke och flicka, utan även kärleken mellan föräldrar och barn, eller kanske till ett husdjur eller ett fotbollslag.
Boken är en inspirerande kärleksblandning, som förhoppningsvis ger lust att läsa vidare. Om kärlek, eller kanske om något helt annat...

"Älskar, älskar inte: nordiska ungdomsnoveller" riktar sig mer till tonåringarna. Det är en samling kärleksnoveller skrivna av sexton nordiska författare. Novellerna är 10-30 sidor långa och handlar om ungdomar som möter kärleken. Det omvälvande mötet. Den innerliga lyckan, men också om den mörka sidan som tillkommer med svartsjuka och dylikt.
Det märks också att det är nordiska författare som skriver. Kärleksmötena sker på allt från grönländska isflak till finska samebyar.
Detta bör vara en perfekt bok att använda för högläsning på högstadiet, t ex under temaveckor om kärlek och samlevnad.

Vill ni läsa böckerna? Kolla här om de finns att låna:

Kääärlek: 61 texter i kärlekens tecken

Älskar, älskar inte: nordiska ungdomsnoveller

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar