torsdag 3 februari 2011

Smärtsam fotbollsdröm!



Vet ni vad en självbiografi är? Ibland används också ordet memoarbok för samma sak.
Det är när någon, oftast lite äldre, berömd person berättar i bokform om sitt liv. Kanske om just det som gjorde att personen blev känd. Allt som skrivs i boken skall vara sant och ha hänt i verkligheten.
Jag har precis läst färdigt Martin Bengtssons självbiografi, "I skuggan av San Siro: från proffsdröm till mardröm". Martin är varken gammal eller känd, men han har varit med om saker som det är otroligt viktigt att berätta om.
Han började spela fotboll redan som 6-åring. Tack vare sin benhårda vilja och sin närmast fanatiska inställning till träning, utvecklades han snabbt till en otrolig fotbollstalang.
Som 16-åring debuterade han i allsvenskan i Örebros A-lag. Han blev också lagkapten i pojklandslaget. Utländska spelarvärvare fick ögonen på honom, och sedan kom drömbudet från Inter - den italienska superklubben! De ville ha honom som ungdomsproffs. Då flyttade han till Milano och fick en fast plats i Inters B-lag. Barndomsdrömmen höll på att gå i uppfyllelse!

Då när "han har allt", känner han att något saknas... Som fotbollspelare förväntas man aldrig sticka ut och visa känslor, bara vara en del av laget. Du får aldrig tänka själv och protestera mot vad tränare och fotbollsledning bestämmer - då kanske man inte går att lita på.
Martin passar inte in i fotbollsmallen. Han mår inte bra och trivs inte i laget. Allt håller på att sluta riktigt illa...

Den här är en stark bok som verkligen visar hur viktigt det är att man står upp för sig själv.
Det är fullständigt livsfarligt att stänga in sina känslor när man mår dåligt! Det gäller alla, både killar och tjejer.

Kolla här om boken finns att låna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar