onsdag 13 oktober 2010

"Mycket mer än så" av Sarah Dessen
Förra helgen tillbringade jag med denna bok, och njöt verkligen av varje minut jag fick läsa alla de drygt 400 sidorna!
Sarah Dessen är en helt ny bekantskap för mig. "Mycket mer än så" är den första av hennes böcker som översätts till svenska, men i USA är hon en mycket populär och flitigt läst ungdomsboksförfattare.
Om ni vill veta mer om henne, och hur hon kom på idén till"Along for the ride"(eng. orginaltitel), så kan ni kolla in videon från You Tube här under.
Den är på engelska utan textning, men det är ändå rätt lätt enkelt att förstå vad hon säger.
Auden är en 18-årig tjej som precis har slutat high school. Hon har alltid varit den perfekta tjejen. Hon har varit en perfekt dotter till sina självupptagna föräldrar. En ansvarsfull syster i motsats till sin slappe storebror. En duktig elev som alltid har låtit studierna komma före kompisar och pojkvänner.
Innan collegelivet börjar har hon en lång sommar framför sig. Hon åker till den lilla kuststaden Colby där hennes pappa och hans nya familj bor. Där upptäcker hon att livet består av så mycket mer än vad hon tidigare förstått. Genom att välja bort kompisar och socialt liv har hon faktiskt missat en hel del under sina första arton år.
På nätterna kan hon inte sova, utan vandrar omkring i den lilla staden. När hon en sen kväll möter den snygge men olycklige enstöringen Eli, är det början till att hennes liv förändras...

Det är svårt att skriva om den här boken på ett rättvist sätt, så att alla förstår hur underbar den är!
Jag hoppas att jag i alla fall gjort er lite nyfikna så att ni nu rusar i väg till bibliotekets tonårshylla och lånar boken! Den passar nog bäst för tjejer i äldre tonåren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar