onsdag 20 oktober 2010

Dags att fira Halloween!

Halloween är en amerikansk helg som de senaste tio åren blivit allt vanligare att man firar även i Sverige. I USA är det alltid 31 oktober barnen klär ut sig och går runt och tigger godis av grannar och bekanta. Om de inte får godis hittar de på bus i stället. T ex hänger toalettpapper i trädet i grannens trädgård.
I Sverige brukar allhelgonahelgen firas ungefär samtidigt. När vi tänder ljus och sätter på våra gravar, för att minnas våra familjemedlemmar och vänner som har lämnat oss. Jag gillar allhelgonahelgen för att den är så stämningsfull och fin. Dock är det väl ingenting som skadar om man firar båda helgerna! Lite bus och festligheter kan ju sannerligen liva upp den långa och ganska gråa hösten. Om du vill få tips på hur man ordnar ett häftigt Halloweenparty, finns böckerna du behöver på biblioteket:
Dessutom kan du hitta roliga websidor om Halloween i Länkskafferiet.
Länkskafferiet är en slags webkatalog som Skolverket står för. Här kan du hitta bra websidor som passar för skolelever att använda. På Arboga biblioteks hemsida för barn och ungdomar hittar du en direktlänk till Länkskafferiet under länktips.
Hoppas alla får det trevligt under de kommande helgerna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar