lördag 14 maj 2011

"Little darlings" av Jacqueline Wilson



Jacqueline Wilson är en engelsk författarinna som är otroligt populär bland unga läsare. Framför allt i hemlandet England förstås, men även i resten av världen, och i Sverige.
Hennes böcker handlar nästan alltid om barn och ungdomar som har det svårt på något sätt. De kanske blir mobbade. Eller också har barnen föräldrar som inte uppför sig som föräldrar bör göra. Föräldrarna kanske har missbruksproblem, eller också är de bara allmänt elaka och konstiga mot sina barn.
Den här boken, "Little Darlings", stämmer in på beskrivningen av författarinnans tidigare böcker. Här är det fråga om två halvsystrar som har det tufft på olika sätt. De lever i helt skilda världar, den ena rik - den andra fattig, men trots detta mår båda lika dåligt inombords.
Destiny växer upp med sin ensamstående mamma. De har det ganska fattigt, och mamman jobbar nästan jämt. Destiny är en ensam tjej som aldrig har träffat sin pappa. Hon vet dock att han är en berömd rockstjärna, och att hon är döpt efter namnet på hans mest berömda hit.
Pappan är gift med en berömd fotomodell och de har tre barn tillsammans. Den äldsta dottern, Sunset, är nästan jämnårig med sin halvsyster Destiny. Hon får allt hon vill ha i form av märkeskläder och saker. Men hon känner aldrig att hon duger som person. Hon passar inte in i föräldrarnas bild av den perfekta familjen. Hon är varken söt eller talangfull.
Systrarna möts så småningom. Hos varandra hittar de allt det som båda längtat efter och saknat i hela sitt liv. Vänskap och en riktig familj.

Boken är ganska tjock, men lättläst. Den griper tag i en, och man vill absolut veta hur det ska gå för tjejerna. Ni som gillar att läsa böcker som handlar om känslor, kommer att definitivt att gilla den! Den passar alla lässugna från 10 år och uppåt.

Vill du läsa boken? Kolla här om den finns att låna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar