måndag 9 maj 2011


Science fictionberättelser är egentligen inte alls min grej!
Ni vet sådana där lite konstiga historier om hur dagens människor tänker sig hur vår värld kan se ut i framtiden.Ofta utspelar sig dessa ute i rymden, på andra planeter. Ett annat kännetecken för SF- berättelser är att de ofta handlar om tekniska prylar eller naturvetenskap i någon form.
Jag är helt ointresserad av dessa ämnen, och begriper därför ganska lite av dem.
Lasarusfenomenet" är också ganska overklig och obegriplig stundvis, men den är också väldigt fängslande! Den är så speciell och annorlunda att jag blir nyfiken, och vill läsa vidare. Man måste bara se hur det går, trots att man inte fattar riktigt allt i handlingen.

Norske författaren Kjetil Johnsen skrev tidigare en populär serie böcker för tonåringar som heter "Tre", Den handlar om några tonårstjejer och deras dramatiska relationer med varandra och andra i deras omgivning.Böckerna i "Tre-serien" är spännande att läsa för det händer mycket, både kärlek, brott och mord. Sammanlagt finns det tio böcker i "Tre-serien".Lasarusfenomenet" är första delen i en ny serie som kallas "Den 4.e parallellen".Tydligen är det tänkt att det skall bli tre delar till.

Boken handlar om sjuttonåriga Emma som är på semester i USA med sina föräldrar och sin lillebror. De råkar ut för en fruktansvärd bilolycka, och det är bara Emma som överlever.

Fast egentligen dog hon också... Långt efter att läkarna dödförklarat henne på sjukhuset vaknar hon upp igen, helt oskadd. Det kallas för Lasarusfenomenet.
Efteråt märker hon att hennes minne börjar spela henne spratt. Hon kommer ihåg sådant som aldrig har hänt! Har hon levt i en parallellvärld tidigare?
Hennes pappa jobbade inom amerikanska försvaret och sysslade bland annat med kvantfysik och forskning om parallella världar.

Nu är försvaret ute efter henne. De tror att hon har svaret på pappans hemligheter...


Boken är oavbrutet spännande som en bra actionfilm, men som sagt lite obegriplig stundvis.Därför tror jag den passar bäst för äldre tonåringar att läsa.


Vill du läsa boken? Titta här om den finns att låna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar