torsdag 12 maj 2011

Den kompletta uppslagsboken om Twilight- serien!

Många är vi som fängslats av Stephenie Meyers böcker om Bella och Edwards omöjliga kärlekssaga. Nu har den kompletta officiella guiden till bokserien kommit. Det är en fullmatad uppslagsbok på över 550 sidor!
Alla fans i Arboga kan komma hit till biblioteket och låna den. Eller om den är utlånad, ställa upp sig på kö!

Här får ni veta allt om de olika personerna i böckerna. T ex om hur det gick till när Edward förvandlades till vampyr. Ni får också lära er alla tänkbara fakta om vampyrer. Visste ni t ex att vampyrernas ögonfärg ändras när de dricker blod? En vampyr som inte fått människoblod på några veckor har helt svarta regnbågshinnor, medan de som nyligen ätit har helt röda ögon. Ett helt kapitel handlar om varulvarna, och vad som kännetecknar dem. Man får också lära känna Jacob lite bättre, och alla personerna i hans flock.

I boken finns en lång intervju med författarinnan Stephenie Meyer. Här berättar hon allt om hur berättelsen om Bella och Edward kom till. Det började med att hon en natt hade en dröm om en ung pojke med solglittrande hud som pratar med en flicka på en äng. Han berättar för henne att han älskar henne, men samtidigt vill han döda henne. Den scenen hon såg framför sig i drömmen, blev sedan till en del av kapitel 13 i den första boken "Om jag kunde drömma". Stephenie började fundera så mycket kring personerna i drömmen. Vad skulle hända med dem efter att de lämnat ängen. Till slut hade hon kommit på en historia som hon beslöt sig för att skriva en bok om.

Ja, denna bok är verkligen en guldgruva för alla Twilightfans! Vill du läsa boken?
Kolla här om den finns att låna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar