måndag 5 december 2011

En romantisk saga!

Åh vad mysigt det kan vara att ibland läsa en riktigt romantisk historia där man vet precis vad som kommer att hända.
Det blir som en saga att drömma sig bort till. Hur mycket elände och problem kärleksparet än råkar ut för under berättelsens gång, så vet man att slutet kommer att bli lyckligt!
Precis så här är det med "Beastly: ett odjur" av Alex Flinn.
Boken berättar den urgamla myten om skönheten som blir kär i odjuret, och på så sätt räddar honom från hans hemska förvandling.
Ni har säkert hört historien förut? Till och med Disney har använt sig av storyn i en av sina tecknade filmer.
I "Beastly" är vi i dagens New York. Huvudperson är sextonårige Kyle Kingsbury , en kille som fått precis allt! Han är rik och snygg, och den populäraste killen på sin skola. Tyvärr är hans själ inte lika vacker...
Kyle är en elak egoist, som inte bryr sig om att han ofta totalt kör över sina medmänniskor. En dag går han för långt när han är grym mot en tjej som visar sig vara en häxa! Hon förvandlar honom så hans yttre blir lika fult som hans inre.
Han ser ut som ett riktigt monster med päls, horn och långa klor. Det enda sättet att bryta förtrollningen är att hitta någon som kan älska honom trots att han ser ut som han gör. Denna någon måste också vara en person som han själv älskar på riktigt. Två år får han på sig att klara detta. Det är ju ingen hemlighet att han slutligen klarar av det, men ändå känns boken underhållande och mysig att läsa hela tiden.
Boken passar alla tonåringar som vill ha något lättsmält och romantiskt att läsa. Kanske nu på jullovet?
Titta här om boken finns att låna på biblioteket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar