tisdag 13 december 2011

Ny fantasybokserie att älska!


Ni fantasyälskare därute i cyberrymden!
Vad gör ni nu, när ni läst alla sju Harry Potter böckerna, Narnia-serien, Spejarens lärling och lite till?
Hittar nya favoriter förstås! Jag tror att "Trolldomens tre skrifter" av John Stephens kan bli en ny sådan favoritserie. Första delen, "Smaragdernas bok", som jag håller på att läsa just nu, verkar otroligt lovande! Den är en tjock bok, full med magi och spännande äventyr!
Det är författarens första bok, men han har i många år försöjt sig på sitt skrivande.
Han har jobbat med att skriva manus till flera populära tv-serier i Hollywood, som
t ex Gilmore girls, Gossip Girl och OC. Genom det jobbet lärde han från grunden hur man berättar en historia på ett spännande sätt. Det är verkligen något som märks i "Smaragdernas bok"! Man kan inte sluta läsa, utan vill bara veta hur det ska gå...
Boken handlar om de tre föräldralösa syskonen, Kate, Michael och Emma. När barnen var riktigt små lämnades de av sina föräldrar till ett barnhem. Fortfarande, tio år och många barnhem senare, hoppas syskonen att föräldrarna ska komma tillbaka och hämta dem.
Nu har de återigen hamnat på ett nytt barnhem, ett mystiskt ställe där doktor Pym är föreståndare. Barnhemmet ligger i ett stort gammalt förfallet hus långt bort i ödemarken.
Inga andra barn barn verkar bo där heller...
Syskonen hamnar snart i ett ruskigt äventyr. Under en upptäcktsfärd i det gamla huset hittar de en gammal bok. Med hjälp av den kan man resa i tiden!
Syskonen ger sig iväg på en resa i tiden där de måste slåss mot ONDSKAN!
Tyvärr kan jag inte avslöja för mycket om handlingen.Det är bättre att ni läser själva. Det bör ni definitivt göra , om ni gillar spännande och LÄSKIGA böcker.
Det sägs att boken ska passa från nio år och uppåt. Vet inte om jag håller med om det precis. Kanske om det är en nioåring som läser tjocka svåra böcker, samt inte är så lättskrämd. Jag som är vuxen, tycker att vissa stycken är på gränsen för otäcka i den här boken. Barnens stora fiende är en fruktansvärt elak häxa, som utan att tveka halshugger alla sina fienden, båda barn och vuxna!
Men nu är ni varnade! Alla som lätt får mardrömmar bör nog läsa något annat.
Men alla ni andra: Nu vet ni vad ni ska läsa på jullovet!
Det ska bli tre böcker i serien, och bok nummer två kommer under nästa år.
Titta här om "Smaragdernas bok" finns att låna på biblioteket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar