onsdag 21 november 2012

Kärlek och fotboll!

I november varje år brukar vi ha skolbiodagar i Arboga.
Då får alla elever, från förskoleklass upp till och med år 9, gå på bio på skoltid.
Skolbiofilmerna som visas för eleverna ska vara bra och engagerande, och passa för deras ålder.
Alla filmer som visas på bio passar inte att ha som skolbiofilm.
Kravet på en bra skolbiofilm är att den ska påverka den som tittar känslomässigt på något sätt. Man kanske blir arg, glad eller förvånad av filmen. Efteråt har man en massa tankar och funderingar om det filmen handlade om. När filmen är slut går eleverna tillbaka till skolan, och fortsätter jobba med filmen. De pratar om den tillsammans med sin lärare, och får då förhoppningsvis svar på alla sina frågor.

I år visade vi den norska filmen "Amors bollar" för år 8 och 9. Filmen kom 2011.
Den handlar om svenske 15-årige Lucas som flyttar från Stockholm till en liten norsk stad som heter Grimsrud. Redan första dagen när familjen precis kommit fram till sitt nya hem, stöter Lucas på jämnåriga tjejen Susanne. Hon är en riktig snygging, och Lucas faller för henne direkt.
Han får snabbt reda på att hon spelar fotboll i tjejlaget. Dessutom är hon tillsammans med killagets stora stjärna, Petter. Det ser inte Lucas som något hinder. Han har bestämt sig- det är Susanne han vill ha!
Vägen dit är inte spikrak, men efter lite missförstånd och hinder slutar allt bra...
Filmen är en mysig och smårolig kärlekskomedi med många fotbollsscener.
Tonåringar i 14-15årsåldern och äldre kommer lätt att känna igen sig i alla kärleksförvecklingar. Det är ju sånt som tonåren är fulla av!
Nu finns filmen också att låna på Arboga bibliotek. Kom ihåg att du måste ha fyllt 15 år för att få låna filmer hos oss!
Titta i bibliotekskatalogen om "Amors bollar" finns att låna just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar