tisdag 13 november 2012

En resa i tiden!

Tror du på att det går att resa tillbaka i tiden?
För 16-åriga Gwendolyn är tidsresor inga fantasier utan något helt naturligt. Ja nästan lika naturligt som att borsta tänderna...
I hennes familj är det nämligen så att en person i varje generation ärver en gen som gör det möjligt att resa i tiden. Gwendolyns familj har hela tiden räknat med att det är hennes jämnåriga kusin Charlotte som har ärvt genen.
Charlotte har därför fått hela familjens uppmärksamhet under kusinernas uppväxt. Hon behövde ju förberedas och utbildas för sin viktiga uppgift! När man reser i tiden vet man aldrig riktigt var man hamnar... Därför kan det vara bra att kunna lite grann om det mesta. Historiekunskaper är nog det viktigaste, men det är heller inte dumt att kunna rida, fäkta och tala franska. Då smälter man in bättre om man hamnar på ett slott under 1700-talet!
Vid 16 års ålder brukar första tidsresan bli av. Tidsresenären vet aldrig i förväg när det händer. Plötsligt blir man bara lite illamående, och sen bär det av...
Familjen bevakar hela tiden Charlotte, och pratar om att snart är det nog dags för henne. Därför blir alla mycket förvånade när det i stället är Gwendolyn som plötsligt kastas i väg i tiden!
Hon hamnar genast i spännande äventyr, där hennes eget liv står på spel!
Hon får också möta kärleken för första gången...
"Rubinröd: tidlös kärlek" är första delen i en serie på tre, och fortsättningen väntas komma under 2013.
Författarinnan Kerstin Gier är från Tyskland, och hennes böcker har blivit väldigt populära där, och även i andra länder. Böckerna om Gwendolyn har också filmats.
Vill du läsa "Rubinröd: tidlös kärlek"? Du kan låna den på Arboga bibliotek.
Titta i vår bibliotekskatalog om den är ledig att låna just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar