torsdag 8 november 2012

Percy Jackson- en hjälte i klass med Harry Potter!

Har ni upptäckt bokserien om tonårskillen Percy Jackson, som Rick Riordan har skrivit? 
Första delen "Född till hjälte" kom ut på svenska för första gången redan 2005, men är nu aktuell på nytt tillsammans med de övriga böckerna. Det finns sammanlagt fem böcker om Percy, och i år har de getts ut på nytt. De nya upplagorna har fått väldigt coola och snygga omslag, som säkerligen kommer att locka till läsning. Håller ni inte med ?
Vem är då Percy? En 12-årig amerikansk pojke, som alltid har känt sig annorlunda och avvikande från sina jämnåriga kompisar. Han fungerar inte riktigt på samma sätt som dem, och passar aldrig riktigt in någonstans.
Percy har ADHD och dyslexi. Därför har han svårt att koncentrera sig, vilket gör att han inte kan hänga med i skolan. Då hittar han på bus i stället. Lärarna i skolan upplever honom som en väldigt stökig kille - en sån som alltid ställer till problem!
En dag ska Percy åka till New York med sin klass för att gå på museum.
Den dagen börjar konstiga, oförklarliga och skrämmande saker hända...
Percy får äntligen en förklaring till varför han är så annorlunda. Det finns nämligen en magisk hemlighet med Percy. En hemlighet han själv aldrig haft en aning om!
På muséet får Percy veta att han är son till en grekisk gud. Han är 50 procent människa + 50 procent gud, vilket är lika med 100 procent hjälte! Nu får Percy genomföra vissa uppdrag för att visa vad han går för. Han behövs ju för att rädda världen!
I denna första bok, och i de övriga fyra, får Percy möta många spännande äventyr i kampen mot ondskans monster. De här böckerna är väldigt populära i USA. Den första boken har legat på New York Times bestsellerlista i 229 veckor i sträck, och den har bara i USA sålts i mer än 17 miljoner exemplar. Helt i klass med Harry Potter böckerna och Twilightserien, som också är extremt populära.
 
Böckerna om Percy passar alla läsare från 12 år och uppåt, som gillar böcker fyllda av spänning och äventyr. Vill du prova?
Låna böckerna på Arboga bibliotek. Titta i vår bibliotekskatalog om de är lediga att låna just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar