tisdag 30 mars 2010

Bokprat för sexor


Idag har 2 sjätteklasser varit på besök i biblioteket.
Innan de fick låna på egen hand, berättade jag lite om två av mina favoriter bland ungdomsböckerna.

Stormvarning av Anthony Horowitz
Alex Rider är en 14 årig engelsk pojke som växer upp tillsammans med sin farbror, eftersom hans föräldrar är döda.
För Alex är farbrodern som alla andra vuxna. Han går till sitt tråkiga bankjobb varje morgon, och verkar fullkomligt nöjd med det.
När farbrodern plötsligt dör i en trafikolycka, får Alex veta att han levt ett dubbelliv! Han har varit hemlig agent till brittiska underättelsetjänsten, och förmodligen har han blivit mördad under ett uppdrag. Alex får frågan om han vill ta över farbroderns uppdrag. Vilken 14-årig grabb skulle tacka nej att få leva som James Bond ett slag? Inte Alex i alla fall...
Det här är en bok full av action och spänning! Historien är ganska otrolig, men det glömmer man snart bort. Det är så spännande hela tiden, och man vill bara veta hur det ska gå för Alex under hans första uppdrag!
Gillar ni Stormvarning, finns det flera böcker om Alex.
Titta här om böckerna finns inne på Arboga bibliotek

Rockar fett av Domenica Luciani

Det här är en otroligt rolig bok som handlar om den italienske killen Ozzy Mesini. Han är 13 år och bor med sin mamma i Florens. Han brukar kallas för Mesen, för han är allt annat än tuff. Han spelar basfiol, hatar hårdrock och fula ord, och märkeskläder har han aldrig. Lustigt nog har han fått samma namn som den berömde hårdrockaren Ozzy Osbourne. En person han inte alls gillar!
Ozzys mamma har aldrig velat berätta vem hans pappa är, men en kväll ringer han. För första gången på 13 år hör han av sig!
Han är på väg till Italien och vill träffa Ozzy.
Pappa är alls som Ozzy har föreställt sig... Han visar sig nämligen vara en amerikansk hårdrocksmusiker som precis skall resa till Italien på turné.
Två olika världar möts, och mycket tokigt händer!
Titta här om boken finns inne på biblioteket

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar