söndag 23 oktober 2011

"Ville och monstergäddan" av Martin Jonols

Många, många barn växer idag upp i familjer där föräldrarna är skilda.
12-årige Ville i boken "Ville och monstergäddan" är en av dem.
För ungefär sex månader sen flyttade Villes mamma ifrån familjen. Hon hade träffat en ny man som hon blivit kär i.
För dem som blev kvar, Ville, storebrorsan Kalle och deras farsa blir livet helt annorlunda efter att hon flyttat. I början deppar de, men när de vant sig gillar de sitt nya liv.
Grabbarna har det ganska mysigt. De äter många middagar på pizzerian, och kollar in alla tänkbara fotbollsmatcher på tvn.
Men sen träffar farsan Anja, och då ändras allt igen! Ville hänger inte riktigt med, och vill bara att allt ska vara som vanligt...
Anja har ett sommarhus i Norrland, och plötsligt bestäms det att familjen ska vara där hela sommarlovet. Alla utom storebrorsan Kalle, som är gammal nog att få vara hemma och jobba på egen hand.
Hur ska Ville överleva utan att deppa ihjäl sig utan Kalle? En hel sommar i Norrland...
Det blir en sommar full av starka känslor för Ville. Han är svartsjuk, längtar hem och får nya vänner och nya intressen.
Det här är en bok som är både lite sorglig, men också väldigt rolig! Kapitlen är korta och lättlästa, och boken passar alla från ca 10 år och uppåt.

Martin Jonols heter författaren till "Ville och monstergäddan". Han har tidigare skrivit ett par böcker om Biljana, en 12-årig flicka som är tokig i att spela fotboll.

Vill du läsa Martin Jonols böcker? Titta här vilka som finns att låna på biblioteket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar