tisdag 23 april 2013

Världsbokdagen 23 april

Idag är det en väldigt särskild dag på alla Sveriges bibliotek! Runt om i landet, på bibliotek, skolor, i bokhandeln, och bland alla bokvänner firas idag världsbokdagen! Det är inte bara i Sverige den här dagen firas. Det hela började i Spanien. Där har man sen länge till vana att, på skyddshelgonet St: Görans dag 23 april, ge varandra böcker i present. Den som får en bok i present ger givaren en ros tillbaka.
1995 bestämde Unesco ( som är FN:s organ för utbildning, kultur och hälsa), att den 23 april skulle bli hela världens festdag för firandet av böcker, författare och läsning samt värnandet om upphovs-rätten och människors fria tillgång till information.
Hur ska man då fira världsbokdagen? Varför inte ägna dagen åt läsning? Kanske hittar du nya favoritböcker, just i dag...
Välkommen till oss på Arboga bibliotek! På barn- och ungdomsavdelningen är hyllorna fulla av nya spännande böcker, som bara väntar på att bli lånade, kanske av just dig?
 Ett annat tips är att titta på denna underbara lilla animerade film som handlar om kärleken till böcker och berättelser.
"Morris Lessmore och de fantastiska flygande böckerna" är från början en bilderbok gjord av William Joyce. Den handlar om en man som älskar böcker och berättelser av alla de slag; både de stora och hyllade och de mer annorlunda och bortglömda.
Filmen är 15 min lång, och har ingen dialog, bara musik.
Se den och njut!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar