onsdag 27 april 2011

"Någons hjälte" av Mårten Sandén



Viktor Stenmark är en helt vanlig kille som går i sexan. En riktig "Mr Nobody" som inte utmärker sig på något vis. Han är ganska blyg, och tycker bäst om att smälta in i mängden. De flesta på skolan har inte ens en aning om att han finns! Framför allt inte Lina Davidsson i sjuan - den absolut snyggaste tjejen i världen!

En sak är dock speciellt med Victor. Han älskar att trolla!
Han drömmer om att våga stå på scen och trolla inför publik, men i verkligheten vågar han inte ens anmäla sig till skolans kabare. Där Lina är den stora stjärnan. Inte kan väl han stå på samma scen som hon?
Han skulle bli utskämd och utskrattad av hela skolan, och hans liv skulle vara slut innan det ens hunnit börja. Men snart förändras allt ...
Det talas om att en superhjälte har kommit till stan. En hjälte som räddar kvinnor som är i knipa. Bara Viktor vet sanningen bakom ryktena...
Viktor har verkligen otur. Han råkar ut för en massa pinsamheter som gör att han inte längre är så osynlig för alla som han trodde. Det blir jobbigt för Viktor, men väldigt roligt för oss att läsa om!
Roliga böcker kan man aldrig få för mycket av. Den här boken tror jag många kan tycka om och ha roligt åt. Den är lättläst, och det händer mycket saker hela tiden.
Den passar bra att läsa från 10 år och uppåt.
Vill du läsa boken? Titta här om den finns att låna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar