tisdag 4 juni 2013

Nya lättlästa engelska böcker!



Vill du bli bättre på att prata engelska?
Ett bra sätt att träna ett främmande språk, är att läsa böcker på det språket
På Arboga bibliotek finns det många engelska barn- och ungdomsböcker i olika svårighetsgrader.
Allt i från riktigt lätta nybörjarböcker med några få ord per sida, till riktiga tjockisar i stil med Harry Potter-böckerna.
Vi har precis fått in två nya titlar som hamnar någonstans däri mellan, "Awesome" och "Atlanta" från serien "The extraordinary files".
De är båda ganska tunna böcker, men med en hel del text i. För att kunna läsa dem bör du nog ha pluggat engelska ett par år, och kanske vara 12-13 år.
Annars blir nog språket lite för svårt för dig.

"Awesome" är en rolig historia om vad som kan hända när man börjar som ny elev på en skola, där ingen känner en. Ben MacBean är en ganska vanlig kille som inte är van vid att få så mycket uppmärksamhet från sin omgivning. Men när han börjar i den nya skolan händer något...
Tjejerna flockas kring honom, och särskilt den snygga Jasmine. Ben fattar ingenting, men passar på att njuta av stunden. Sen förstår han att tjejerna tror att han är någon annan... Det är därför tjejerna vill vara med honom. De tror att han är den kände tv-stjärnan Ben Moore från showen "Awesome"!
Måste han tala om sanningen för dem, eller kan han spela med? Ett litet tag i alla fall?

"Atlanta" verkar vara inspirerad av tv-serien Arkiv X. Det var ganska länge sen den gick, men någon av er kanske har hört talats om den? Eller kanske till och med sett något avsnitt?
Den handlar om två special agenter från FBI, som får i uppdrag att lösa olika mystiska fall som oftast har övernaturliga förklaringar.
I "Atlanta" möter två agenter ett rymdskepp som landar på jorden. Skeppets ledare, Overlord, ger på ett magiskt sätt agenterna en glimt av hur vår framtid kommer att se ut.
Det blir en skrämmande upplevelse för agenterna!

Vill du låna böckerna på Arboga bibliotek?
Klicka på titlarna och se om de är lediga att låna att just nu.

Awesome

Atlanta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar