tisdag 27 juli 2010

"Döden i dina ögon" av Rachel Ward

Det här är en väldigt annorlunda och fängslande bok som jag tror många äldre tonåringar kommer att gilla! Under semestern lät jag min sextonåriga systerdotter läsa boken, och hon tyckte det var en höjdarbok!

"Döden i dina ögon" är en riktigt spännande, och ganska tjock bok. En "bladvändare" som passar bra att läsa på sommarlovet när man har lite mer tid över! Man kan inte sluta läsa förrän man vet hur det går...


"En del av mig ville det här helst av allt i världen - att ha någon att vara med, vara som alla andra ett tag. Resten av mig skrek att jag skulle sticka därifrån direkt, inte bli indragen i något. Man vänjer sig vid någon - börjar till och med gilla dem - och så försvinner de.Det slutar alltid med att folk försvinner."


Tänk dig att du ser in i ögonen på de du möter och genast vet när de ska dö. Hur kan du då vara nära andra människor? Hur kan du hålla det hemligt? Och är det alltid rätt att inget avslöja? Borde du säga något? Vad skulle du göra?

Femtonåriga Jem har denna magiska förmåga, som hon helst hade velat slippa. Redan som liten såg hon siffror i andra människors ögon. Siffror som motsvarar datumet personen i fråga ska dö. Att det är det siffrorna betyder, förstår hon när hennes mamma dör.


Jem är ensam. Hon klarar inte att släppa någon nära sig. Hennes familj är död, och hon är van att klara sig ensam i en tuff Londonmiljö. Då möter hon Spider. En svart sjuttonårig kille som sysslar med en del halvskumma saker.
Han vill bli hennes vän, och kanske mer än så... Men Jem har sett hans siffror och vet att han inte har långt kvar. Inte kan man börja älska någon man vet snart skall dö?


Finns boken inne?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar