fredag 5 augusti 2011

Barnens romanpris skall utses!

Fortfarande har ni skolelever några härliga sommarlovsdagar kvar då ni verkligen skall passa på och slappa och ha det skönt! Förhoppningsvis fortsätter vädret att vara så fint som det varit senaste veckan. Kanske tröttnar ni då på sol och bad så småningom, och vill göra någonting annat?
Ett förslag är att ta med sig radion, eller datorn, till hängmattan och där lyssna på barnjuryns diskussioner om vem som skall få årets "Barnens romanpris". Nästa vecka, 9-12 augusti, kl 11.03 sänds programmen på P1. Fem böcker är nominerade, och en av dem kommer att ta hem den ärofyllda titeln. Författaren får också 30 000 kr!

Dem fem böcker som har möjlighet att vinna är: Nyckelbarnen av Sara Kadefors, Som trolleri av Mårten Melin, Alice varannan veckan av Bo Holmberg, Den gröna cirkeln av Stefan Casta, VM-sommar av Magnus Ljunggren.
Alla böckerna finns att låna på Arboga bibliotek. Jag har läst allihopa, utom "Den gröna cirkeln", och kan rekommendera dem varmt!
Nästa fredag 12 augusti kl 11.03 vet vi vem den lyckliga vinnaren blir!
Om du skulle råka vara i Stockholm den dagen, kan du besöka prisutdelningen. Den äger rum samtidigt som radioprogrammet sänds. Priset delas ut på TioTretton, barnbiblioteket i Kulturhuset, som ligger vid Sergels Torg. Mitt i centrala Stockholm.


Årets barnjury från årskurs sex på Änggårdsskolan i Linköping: Yasaman Najafi, Lucas Horn, Klara Wiklundh, Anna Pohl-Lundgren, Armin Ranjdideh.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar