fredag 3 december 2010

Pysseldags!

Just nu sitter jag och bläddrar i en alldeles ny bok om origami. Den heter "Origami för barn:lätta och roliga projekt steg för steg".
Origami är det japanska ordet för konsten att vika papper. Ordet betyder också det speciella papper man använder när man skapar alla fantastiska figurer. Origami är något som väldigt många håller på med i Japan. Man lär sig tekniken att vika på olika sätt när man är liten, och sedan fortsätter man att utveckla sin förmåga som vuxen.
Det går att använda alla möjliga slags papper när man viker origamifigurer. Allt från kopieringspapper till presentpapper. Silkespapper är inte så lämpligt dock, för det är inte tillräckligt starkt. Det speciella japanska origamipappret, som ofta är mönstrat, kan vara svårt att hitta i Sverige. Passa på att handla om du är på besök i en större stad! Då kan det finnas origamipapper att köpa i konstnärsbutiker och pappersaffärer.
I boken får vi förslag på 35 olika saker att vika. Varför inte prova att vika en samurajhjälm? Eller en ninjastjärna? Eller kanske ett hjärta till någon du håller kär?
Det finns tydliga foton och instruktioner som beskriver precis hur du skall bära dig åt. Svårighetsgraden är också tydligt angiven, vilket jag tycker är väldigt bra! Börja att öva er på något lätt, så att ni inte tappar sugen för fort!
Låt papperet få liv, och sätt igång och skapa nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar