onsdag 1 juni 2011

"Spela död: första delen om Blade" av Tim Bowler



Usch, detta är verkligen en läskig och obehaglig bok! Men otroligt spännande och fascinerande också...
14-årige killen Blade berättar själv sin historia för oss läsare.
Han är föräldralös och hemlös. Han lever ett hårt och kallt liv på gatan, där varje dag är en kamp för att överleva. Blades liv är fyllt av våld , rädsla och misstänksamhet. Han vet att han inte kan lita på någon, så därför håller han sig undan. Han gömmer sig, spelar död.
Han försöker glömma de otäcka saker han varit med om tidigare. Saker som är så hemska att han knappt vill minnas dem, och än mindre prata om dem. Vi läsare får aldrig veta vad som har hänt honom, men vi förstår att han är illa ute. Någon är på jakt efter honom. Någon som menar allvar, och är ruskigt farlig...
Det här är första delen om Blade. Hittills har det kommit ut fem delar. Jag har bara läst den första än så länge, men kommer givetvis kasta mig över de övriga delarna också.
Berättelsen om Blade är verkligen spännande! Det händer grejer absolut hela tiden, mycket action! Det är också en mycket gripande bok. Blade berättar själv för oss om sitt liv. Det gör det lätt för oss läsare att leva oss in i berättelsen, och bli en del av den.
Det finns inget val, jag måste bara läsa vidare... Vad är det egentligen som hänt honom i det förflutna, och varför har han förföljare efter sig? Svaret kommer kanske i nästa del, eller i del 3, eller i del 4...
Böckerna passar bäst för lite äldre tonåringar, från 14 år och uppåt.
Blir du sugen på att läsa böckerna om Blade? Titta här om de finns att låna på biblioteket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar