måndag 19 september 2011

Argasso - bokförlaget för dig som gillar lättläst!
På hösten kommer många nya böcker ut, och just nu är Arboga bibliotek fyllt av härliga boknyheter!
Detta gäller hela biblioteket, både på barn- och ungdomsavdelningen - med tonårshyllan, samt på vuxenavdelningen.
Som ni vet ägnar jag mig mest åt det som passar unga läsare, ca 11-16 år. Det är ju dessa böcker jag skriver om här i bloggen.
Många av er unga läsare vill gärna ha lättlästa böcker. Som tur är har bokförlagen förstått att här finns ett behov. Nu ges det ut fler och fler bra, lättlästa böcker. Dessa böcker berättar spännande, engagerande historier som presenteras på ett enkelt och lättfattligt sätt, och i en snygg förpackning.
Argasso är ett bokförlag man ska lägga på minnet, om man gillar den här sortens böcker.
Hos Argasso hittar alla läsare något bra att läsa. Deras böcker är alltid spännande och välskrivna. Därför lockar de även läsare som också kan läsa tjockare böcker med svårare innehåll.
Jag har precis läst två böcker som Argasso gett ut i år på svenska, nämligen "Fajt" av Chris Powling och "Hemligt kär" av Joanna Kenrick.
Matt ska börja högstadiet, och är lite nervös för det.
På högstadiet finns så många kaxiga killar som utmanar till slagsmål. Matt är inte särskilt tuff och modig. Han håller sig helst undan allt sånt bråk.
Nog är det tur att han har valt att vara bästa kompis med Ägget, skolans största kille. Då har han ju alltid någon som beskydddar honom. Eller?
I "Hemligt kär" upptäcker tonåriga Nathalie att hon har blivit förälskad i sin bäste vän Will. De har känt varandra i eviga tider, och varit bästa kompisar lika länge.
Men plötsligt en dag ser hon honom på ett annat sätt... Hon funderar på om hon vågar berätta om sina känslor för honom. Innan hon kommit till skott berättar han att han är kär, I EN KILLE! Vad ska Nathalie göra då?

Vill du läsa böckerna? Titta här om de finns att låna;"Fajt" och "Hemligt kär"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar