onsdag 26 oktober 2011

Allhelgonaskräck!

Jag pushar en hel del för olika skräckböcker nu, i samband med allhelgonahelgen och Halloween som närmar sig.
Lena Arro har skrivit flera samlingsböcker, som innehåller otroligt läskiga skräckhistorier. Den nya boken heter "Döda lärares förening och andra förfärliga historier", och där är berättelserna minst lika otäcka. Den passar alldeles utmärkt bra att läsa just en mörk allhelgonakväll. Om man gillar, och tycker att det är mysigt, att bli lite skrämd förstås...

Det är sammanlagt sex historier av lite olika längd, men ingen är längre än 15 sidor. Min favorit är nog titelberättelsen, "Döda lärares förening".
Den handlar om Anton och Kattis som har kvarsittning på sin skola, en fredag eftermiddag den 13 november. Ingen vill vara där, inte ens läraren som ska vakta eleverna.
Hela skolan är tom, och även de som är kvar bara längtar efter att få gå hem. Men de är tvungna att stanna till klockan 5.
Plötsligt hörs ett konstigt ljud! Läraren går iväg för att kolla vad det är, och han kommer inte tillbaka! Vad ska Kattis och Anton göra nu? Smita, eller kolla om det har hänt honom något?
De smyger iväg för att kolla läget, och upptäcker då en märklig samling figurer som verkar ha möte i skolans lärarrum.

"Anton tryckte in sig bland de upphängda, mögliga ytterkläderna och försökte göra sig osynlig. Han såg hur zombielärarna trängdes för att komma ut genom dörren. De haltade, hasade och släpade sig efter Kattis så fort de bara kunde. Snart var bara den kväljande lukten av dem kvar."

Som ni märker är det riktigt läskiga , äckliga historier som känsliga läsare varnas för!
Vi andra bör nog åtminstone ha fyllt 12 år. Annars förstår man inte historierna ordentligt.

Vill du läsa "Döda lärares förening"? Titta här om den finns att låna på biblioteket.
Om ni vill prova någon annan av Lenas Arros böcker, så tittar ni här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar