tisdag 4 oktober 2011

Sveriges första Läsambassadör är Johan Unenge!


Äntligen har de svenska barnen/ungdomarna fått en egen läsambassadör! Vad ska då en sådan göra?
Jo, i två år, fram till 2013, kommer den populära författaren Johan Unenge jobba extra hårt för att så många barn som möjligt ska upptäcka hur roligt det är att läsa böcker!
Jag tror knappast att juryn som valde ut Johan kunde ha gjort ett bättre val!
Jag träffade Johan för ett par år sen när han besökte alla Arbogas åttondeklasser.
Han är en supertrevlig person, och verkligen en duktig föfattare och illustratör. Han gjorde storsuccé när han berättade om sina böcker och teckningar ute i klasserna.
Det är Kulturrådet och Författarcentrum som tillsammans valt ut den första läsambassadören, och de motiverar sitt val så här:

”Johan Unenge har lång erfarenhet av såväl skrivande som tecknande. Förutom böcker och serier har han skrivit manus för TV och film. Han är en av skaparna av Eva & Adam, Livet enligt Rosa och Gyllene Knorren och har på egen hand gett ut ett trettiotal böcker. Genom otaliga besök i skolor har han en inspirerande och självklar kontakt med sina unga läsare. Johan Unenge är därför en synnerligen lämpad läsambassadör”.


Johan är mycket glad och hedrad över sitt nya uppdrag och säger:

Att läsa böcker är underhållning, vardagsflykt och kunskap. Läsning ger också större förståelse för andra människor och det behövs mer än någonsin idag.
Det är lätt för dagens unga människor att missa böckernas värld när så mycket annat pockar på uppmärksamhet. Jag tror att det är viktigt att hjälpa dem att hitta dit.

Ja, han har sannerligen fått ett viktigt jobb, och jag önskar honom stort lycka till!
Det skall bli spännande att se vad han kan uträtta!Läs mer om läsambassadören på hans egen hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar