fredag 14 oktober 2011

Ny faktabok om utomjordingar!Finns det något liv därute i världsrymden?
Det funderade författaren Peter Ekberg på redan som tio-åring när han stod och tittade upp på kvällshimlen. Hans intresse för rymden växte allt mer genom åren. När tv sände rymddokumentärer, satt han klistrad framför apparaten. Han läste också allt han kunde komma över som handlade om rymden.

Nu har han, som vuxen, skrivit den där boken han själv velat läsa som tio-åring, "Aliens!: fakta om UFO och liv i rymden".
I den här boken blandas spännande berättelser om UFOn och rymdvarelser, med fakta från den allra senaste rymdforskningen.
Författaren berättar till exempel om Roswell- incidenten 1947. Under sommaren 1947 berättade en amerikansk pilot att han sett flera flygande tefat under en av sina flygningar. Detta skrevs det mycket om i tidningarna. Ungefär samtidigt var det något som störtade ute i öknen i Roswell, New Mexiko.
Fortfarande tror många att det var ett tefat som kraschade, och att den amerikanska militären tog hand om och dödade tefatets besättning, som givetvis var aliens.
Det här är en historia som har levt kvar genom årtiondena, trots att alltihop förstås är påhitt.
För det finns ju inga aliens och flygande tefat, eller vad tror ni?
Det här är en cool och häftig faktabok, med läckra illustrationer. Den passar alla rymdintresserade från cirka 8 år och uppåt.
I Youtube-klippet nedan kan ni själva se och höra författaren berätta om sin bok.
Vill du läsa "Aliens!"? Titta här om den finns att låna på biblioteket

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar