tisdag 4 oktober 2011

Sommarlovsspänning!


Nu när vi kommit en bit in på hösten känns sommarlovet otroligt långt borta. Eller hur? Då kan det väl kännas mysigt att läsa en bok som nästan luktar sommarlov.
Ni vet väl hur härligt det känns när sommarlovet ligger framför en.
När man har en hel evighet av dagar att göra vad man vill med...
Femtonårige Tom berättar i boken "62 dagar" om sitt sommarlov.
Han har räknat ut att sommarlovet är precis så långt, 62 dagar, och det här lovet ska bli hans bästa någonsin! Nu har Tom äntligen fått en egen moppe, och han kan hänga med storebrorsan och de andra i gänget på sommarön i Stockholms skärgård.
Det blir dock inte riktigt som han tänkt sig... När halva lovet har gått, händer något... Grabbgänget gör någonting riktigt dumt. De tror att de bara hittat på ett oskyldigt bus, men allting går alldeles fel. Något riktigt allvarligt händer som ingen hade räknat med, och allting förvandlas till kaos! Polisen blir inkopplad, och Tom mår allt sämre eftersom han har dåligt samvete för busstrecket som han och gänget gjorde.
Nu blir ni nyfikna va! Tyvärr kan jag inte avslöja mer om vad som händer i boken. Jag vill ju att ni ska rusa i väg till bibblan och låna den nu!
Det är nämligen en riktigt bra bok som är både spännande, och gripande, och mycket lätt att ta till sig.
Den passar nog bäst för tonårsläsare som kan känna igen sig i Toms tankar och känslor.
Jag tror också att det här kan vara en bra bok att läsa högt i skolan på högstadiet. Det väcker många tankar och känslor om skuld och ansvar, som det kan vara givande att diskutera tillsammans i klassrummet.
Vill du läsa "62 dagar"? Titta här om den finns att låna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar