onsdag 2 maj 2012

En bok att älska för alla hundvänner!

Det finns ett gammalt ordspråk som säger att hunden är människans bästa vän. När man läser den här boken, "En hund och hans pojke", förstår man att det verkligen är sant!
Detta är en otroligt fin berättelse som handlar om några fantastiska hundar och deras vänskap med två barn.
Boken gör alla hundälskare varma i hjärtat, kan jag lova!

Författarinnan Eva Ibbotson har skrivit böcker för barn och ungdomar i många, många år. Redan för trettio år sedan var hon aktuell med böcker som "Den stora spökräddningen" och "Häxtävlingen", som jag vet att jag själv läste med stort nöje. Hennes böcker är ofta både roliga, spännande och magiska.
Inte sällan har spöken, häxor och andra magiska figurer
huvudroller i hennes böcker.
"En hund och hans pojke" blev den sista bok Eva skrev, eftersom hon dog för några år sedan. Den skiljer sig från de övriga, eftersom denna bok handlar om en alldeles vanlig liten 10-årig pojke.
Harrys största önskan är att få en egen hund. Det är det enda han önskar sig till födelsedagspresent och julklapp, men hans önskan går aldrig i uppfyllelse.
Harrys föräldrar är väldigt rika, och de öser presenter och leksaker över honom. Men de vill inte ge honom en hund, för det blir alldeles för smutsigt och besvärligt tycker de.
När ytterligare en födelsedag gått utan att han fått sin hund, blir Harry alldeles förtvivlad.
Då kommer hans pappa på en snilleblixt; varför inte hyra en hund över en helg bara? Då har Harry säkert redan tröttnat när det är dags att återlämna hunden.
Tror ni han får rätt? Nää inte precis... Harry blir nästan tokig av sorg när han förstår att hans föräldrar lurat honom. Han rymmer med sin lilla hund Pricken, och några hundar till från uthyrningsfirman.
De ger sig ut på en spännande resa där mycket händer, och så småningom slutar allt bra förstås!
En härlig bok att läsa själv eller högt tillsammans. Den passar alla djurvänner från 9-10 år och uppåt.

Vill du läsa "En hund och hans pojke"? Titta här om den finns att låna på biblioteket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar