måndag 27 augusti 2012

En olympisk tidsresa!

För några veckor sen avslutades de olympiska spelen i London.
Det som nog var sommarens stora höjdpunkt för alla idrottsintresserade.  Under två veckor fick vi alla möjlighet att fullkomligt frossa i fantastiska idrottsprestationer, gjorda av världens främsta idrottsmän och kvinnor.
Det är ju sannerligen inte fy skam!                                                                  Jag är själv inte så intresserad av sport. Därför tyckte jag att det var rätt skönt när det stora spektaklet äntligen var över!
Att läsa om olympiska spel är däremot riktigt trevligt.
Särskilt när det berättas på ett så kul sätt som i den nya engelska boken
"Sam and Ruby´s olympic adventure", skriven av Tony Bradman.
Här får vi träffa de busiga kompisarna Sam och Ruby som alltid ställer till det för sig. Till sist får rektorn nog av deras upptåg, och ger dem ett straff.
OS i London är på ingång, och rektorn vill att Sam och Ruby ska göra ett grupparbete om den olympiska idén tillsammans.
Sedan måste de redovisa sitt arbete på en samling inför hela skolan!
Sam kommer på den perfekta idén för grupparbetet. Han vill göra en tidsresa och besöka de allra första olympiska spelen i antikens Grekland. Han kommer på att det säkert går att göra om hans rullstol till en tidsmaskin om han programmerar den med sin dator. Ruby får en ståplats bakom honom, och sen är det bara att ge sig i väg på den spännande resan!
De hinner besöka alla olympiska spel från 1896 och framåt. De möter de mest berömda atleterna, och de får vara med om fantastiska idrottshändelser. Men tyvärr handlar inte alltid OS om idrott.
1972 i München var det istället ett otäckt kidnappningsdrama som fick alla rubriker.

Det här är en ganska lättläst engelsk bok på ca 60 sidor. Den har en bra blandning mellan fantasi och fakta, och är också illustrerad med bilder som förklarar texten.
Språket bör inte vara några problem för elever som läst engelska några år. Den bör alltså passa läsare från 12 år och uppåt.

Vill du läsa boken? Titta här om den finns att låna på Arboga bibliotek.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar