tisdag 5 juni 2012

Mattias - dödens medhjälpare!

Det kanske är en trend just nu, att skriva böcker som får knäppa titlar?
"Du kanske inte vet det, men döden spelar faktiskt inte handboll" är det senaste exemplet. Visst ligger den rätt bra till för att vinna priset för knäppaste titeln?
Men nyfiken blir man onekligen på en sån bok, eller hur?
Jag var i alla fall tvungen att läsa den...

14-årige Mattias lever på lånad tid. För 10 år sen var han med om en fruktansvärd olycka, då massor av människor dog. Egentligen skulle även Mattias ha strukit med, men han fick en chans till...
Döden dök upp på olycksplatsen och frågade om någon var intresserad av att bli hans medhjälpare. Mattias var den första att räcka upp handen.
Något han ångrat bittert i efterhand...
Döden heter egentligen Göran, och är en medelålders man med tjusig bil.
Han åker runt till dem han valt ut ska dö och hämtar hem dem. Det är ett tufft jobb, och Göran behöver semester. Det är då Mattias ska hoppa in och vara dödens vikarie!
Mattias spjärnar emot allt han kan. Han vill inte döda människor! Speciellt inte jämnåriga tjejen Zahra, som Göran har bestämt ska hämtas hem. I stället faller Mattias för henne, och blir riktigt förälskad.
Hur ska han nu lyckas rädda henne undan från Göran, d v s DÖDEN?

Som ni hör är detta en väldigt speciell och mycket annorlunda bok. Den upplevs nog som ganska konstig av några läsare, medan andra kommer att fullständigt älska den! Jag står någonstans mitt emellan...
Boken är i alla fall underhållande med mycket action, och här finns också både humor och allvar.
Passar bäst för tonåringar och unga vuxna.
Vill du läsa boken? Titta här om den finns att låna på Arboga bibliotek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar