torsdag 31 maj 2012

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?

På sista tiden har jag läst flera stycken helt fantastiskt bra ungdomsböcker, som alla har haft döden som gemensamt ämne.
Ni minns väl t ex att jag precis skrev om Sonya Sones nya bok här på bloggen? Den handlar om en tonårstjej som förlorar sin mamma i cancer.
Flera bra boktips kommer, men jag tänkte spara dem lite. Ni vill väl inte bara läsa sorgliga böcker om döden hela tiden?
Äntligen! tänkte jag därför när jag kunde lägga händerna på denna härliga kärleksbok alldeles nyligen. Äntligen lite kärlek och lycka som omväxling till allt elände!
"Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet" är en sällsynt lång och tråkig boktitel, men låt er inte bedras av detta!
Denna bok är en skön och lättsam liten pärla, som gör en varm i hjärtat.
Den handlar om hur oförutsägbart och underbart livet kan vara.
Ibland har ödet sitt finger med i spelet. Då kan en ren tillfällighet göra att man träffar sitt livs kärlek!

17-åriga Hadley genomlider den värsta dagen i sitt 17-åriga liv. Hon är tvungen att flyga till London, och vara med på sin pappas bröllop. Hon har inte sett honom på ett och ett halvt år, och nu gifter han sig med en kvinna hon inte ens har träffat förut! Hadley är med andra ord ARG, och än värre blir det när hon missar flyget, med fyra minuter!
Men när hon äntligen kommer i väg, hamnar hon bredvid Oliver - världens drömkille.
Under flygresan pratar de oavbrutet, och blir hopplöst förälskade i varandra.
Men vad händer sen när planet landar i London? Då ska de åt olika håll, och vet inte om de någonsin kommer att träffas igen...

För oss romantiker är detta en härlig verklighetsflykt, och jag tror också att boken skulle vara perfekt att göra film utav. En liten gissning; kanske Twilight-paret Kristen Stewart och Robert Pattinson skulle göra sig bra som kärleksparet Hadley och Oliver? Vi får väl avvakta och se...
Vill du läsa boken? Titta här om den finns att låna på Arboga bibliotek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar