torsdag 20 december 2012

Livet efter döden i ny ungdomsroman

Kan man dö av olycklig kärlek? I bland känns det så...
Tänk efter hur det känns att bli nobbad av den person du älskar. Eller om den personen av någon anledning slutar att älska dig.
Visst känns det då som om ditt hjärtat går i tu?
Precis det händer också 16-åriga Brie i boken "Vår katastrofala historia".
Hon dör på riktigt efter att hennes pojkvän berättat att han inte älskar henne.
Läkarna obducerar henne för att ta reda på varför hon dog. Till sin förvåning ser de då att Bries hjärta delats i två delar!
Brie dör, men hamnar inte i någon evig sömn. I stället visar sig livet efter detta vara ganska dramatiskt. När hon vaknar efter döden hamnar hon på den himmelska pizzerian "A slice of heaven". Där träffar hon snygge och charmige Patrick. De klickar direkt. Han känns märkligt bekant för henne.
Har de träffats förut, i ett tidigare liv?
Patrick lär henne att det finns sätt att tillfälligt besöka jorden igen. Om hon vill se sin familj, och kanske hämnas på den svekfulle pojkvännen? När Brie återvänder till jorden avslöjas smärtsamma hemligheter om hennes nära och kära. Det var mycket som hände kring Brie som hon aldrig förstod...
"Vår katastrofala historia" är en mycket annorlunda och oförutsägbar ungdomsroman. Den är skriven på ett underhållande sätt med svart humor, om det allvarliga ämnet döden.
Den väcker många tankar hos läsaren om vad man tycker är värdefullt i livet.
Boken är ganska tjock (mer än 400 s), och stundvis känns den lite tungläst. Handlingen tar så många olika vägar, att jag ibland inte hänger med riktigt. Men trots detta lilla minus är den mycket läsvärd, och jag rekommenderar den i första hand till läsvana äldre tonåringar.

Vill du läsa " Vår katastrofala historia" av Jess Rothenberg?
Titta här i bibliotekets katalog om den är ledig att låna just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar