lördag 11 september 2010

"Fallen ängel" av Becca FitzpatrickGlöm vampyrer! Glöm varulvar! Nu är det änglar som gäller i böckernas värld!
Det är änglarnas tur att få huvudrollen, och det är framför allt de svarta fallna änglarna som är intressanta. De är snygga, sexiga och lite farliga.
En gång har de gjort något syndigt, och därför som straff blivit av med sina vingar och fallit ner från himlen.
I boken "Fallen ängel" möter tonåriga Nora sin nya klasskamrat Patch. De placeras bredvid varandra i klassrummet, och blir sedan tvungna att arbeta tillsammans i en gruppuppgift. Patch är ursnygg, men väldigt tystlåten och mystisk. Dessutom ganska otrevlig.
Nora avskyr honom från första stund, men samtidigt dras hon till honom med en obeveklig kraft. Hon försöker värja sig mot de känslor Patch väcker. Hon är misstänksam, för det är något som inte riktigt stämmer med honom. Han dyker upp överallt i hennes liv, och verkar veta mer om henne än vad hennes närmaste vänner gör. Dessutom verkar han kunna styra Noras tankar...
"Fallen ängel" påminner mycket i upplägget om Stephenie Meyers Twighlightböcker. Precis som där får vi uppleva kärlek och passion mellan två personer från olika världar.
Det är också en ganska häftig och spännande bok som säkert kommer hitta många läsare. Kanske främst hos äldre tonårstjejer.
Kolla här om boken finns att låna:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar