fredag 3 september 2010

Ihoppsydd Frankenstein!Torsdagen den 7 oktober kommer alla elever i år 7 i Arboga få se teaterföreställningen "Ihopsydd". Den ges av 4:e teatern från Västerås, och spelas i biografen i Medborgarhuset.
Pjäsen "Ihopsydd" bygger på den gamla spännande klassiska boken Frankenstein.
Den skrevs av Mary Shelley redan 1818, men kommer hela tiden ut i nya upplagor och översättningar. Vi har precis fått en ny förkortad upplaga till biblioteket som verkar väldigt bra, Den är utgiven i serien Klassiska berättelser från förlaget Berghs. Boken är ganska tunn och lättläst och har många häftiga illustrationer. Dracula finns också i samma serie.
Kolla här vilka klassiska berättelser som finns att låna:

Ni kan väl historien om Frankenstein?
Vetenskapsmannen Victor Frankenstein drömmer om att skapa en levande varelse. Han samlar ben och kött från lik på kyrkogårdar, och räknar och bygger så allt skall bli rätt.
En kväll när det åskar och blixtarna far på himlen, blir hans varelse levande. Men istället för en människa står ett fasansfullt monster framför honom...

Det låter som en mysig rysare, eller hur? Perfekt att både läsa och se som pjäs nu när det börjar bli lite höstruskigt ute.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar