söndag 14 augusti 2011

Sommarkärlek!


"Juli" är är en ny bok av en norsk författarinna som heter Tania Kjeldset. Hon har både skrivit och illustrerat böcker i Norge tidigare, men det här är den första som översatts till svenska.
Riktigt lovande tycker jag! Vi kommer säkert få läsa mera av henne även i Sverige i fortsättningen.

Sommaren har kommit till Shöderön i norska skärgården. Sommargästerna är på väg, och bland dem finns femtonåriga Elin, hennes lillebror och hennes farmor. De bor alltid i familjens stuga på ön under barnens sommarlov.
Elin ser fram emot att träffa sin sommarkompis Sara. Så länge hon kan minnas har de umgåtts under sommaren, och haft kul ihop. Men den här sommaren har någonting förändrats... Båda tjejerna har förändrats. Sara visar upp sidor som Elin inte alls gillar, och för första gången säger Elin ifrån på allvar.
Hon struntar i Sara. I stället dras hon till Kato. Han är den nye killen på ön, som hyr ett litet hus tillsammans med sin mamma.
Kato är snygg, hemlighetsfull och lite mystisk. Han verkar ha problem med sin mamma, men varför berättar han inget för Elin? Inte ens efter de blivit kära i varandra...

"Juli" är en fin bok att känna igen sig i för tonåringar. Här handlar det om den första stora kärleken, och om alla andra viktiga relationer - med kompisar och till ens familj.

Vill du läsa "Juli"? Titta här om den finns att låna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar