måndag 1 augusti 2011

"Du är min" av Nigel Hinton



Fjortonårige Ryan kan inte förstå att han har haft en sådan tur!
På en loppmarknad, där det bara brukar finnas skräp att köpa, hittar han en nästan ny mobiltelefon med massor av finesser. Killen som säljer telefonen, verkar mest vilja bli av med den. Han mer eller mindre skänker bort den till Ryan för ett vrakpris. Det kan inte Ryan förstå, för det här är en helt fantastisk mobiltelefon. Den kan göra saker som han knappt kan tro är sanna...
Telefonen har otroligt avancerade funktioner; röststyrning, satellitspårning, musik och videonedladdning. Man kan också titta på en massa coola tv-kanaler, som inte finns tillgång till någon annanstans. Det mest fantastiska är dock att inget av det här kostar någonting! Visst verkar det för bra för att vara sant?
Snart kommer det fram att ingenting är gratis här i världen. Det är någonting som inte stämmer med Ryans telefon, någonting skrämmande. Telefonen lever sitt eget liv, och den verkar vara ute efter att skada Ryan...

Det här är en rysare i det lilla formatet. En tunn lättläst bok som passar bra att sätta i händerna på tonåringar som inte är så sugna på att läsa.
Spänningen hålls hela tiden vid liv på ett läskigt krypande sätt. Det gör att man inte kan sluta läsa förrän boken är slut, och vi har fått veta hur det gick för Ryan.

Vill du läsa boken? Titta här om den finns att låna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar