onsdag 10 augusti 2011

Arbogas Medeltidsdagar börjar!


Idag, 10 augusti, börjar årets medeltidsdagar i Arboga. För er som är nyfikna på vad de har att erbjuda hänvisar jag till Medeltidsföreningens hemsida.
Tyvärr verkar inte vädret bli det bästa... Idag har vi jämngrått väder med ständiga regnskurar i Arboga. Då kanske det kan passa att läsa om medeltiden i stället?

Jag har precis läst klart en en bok som heter "Attack!: en berättelse från medeltiden" som är skriven av Gunnar Åberg. Det är en tunn, lättläst och spännande berättelse som utspelar sig i Frankrike år 1356.
Kriget mellan Frankrike och England pågick för fullt. Det var ett krig som höll på länge, mer än hundra år, mellan 1337 och 1453. Det var inte krig hela tiden under dessa 100 år, men flera krig avlöste varandra med korta pauser däremellan.
"Attack!" handlar om den 15-åriga fattiga franska flickan Marie. Hon har varit ute och samlat lite mat åt familjen. På vägen hem genom skogen råkar hon hamna mitt i en här av engelska soldater som förbereder sig för anfall. Hon är tvungen att gömma sig, annars är hennes liv i fara!
Av en slump möter hon Johan i skogen. Han är en jämnårig engelsk kille, som är på flykt från sina soldatkollegor. Han står inte längre ut med att vara soldat. Våldet och dödandet gör honom tokig i själen.
Ungdomarna finner snabbt varandra och bestämmer sig för att fly tillsammans.
Under flykten upplever de hemska saker, men kärleken börjar också spira...
Denna bok passar alla från 12 år och uppåt som vill ha spännande lättlästa böcker.

Vill du läsa "Attack!"? Titta här om boken finns att låna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar