måndag 22 augusti 2011

"Splitter" av Charles Benoit

Den här boken börjar med att vi kastas in i händelsernas centrum. Glaset har precis splittrats sönder och blodet börjar forsa!
Vad var det som hände egentligen? När gick allt snett?
Så här illa var det inte tänkt att det skulle gå...
Efter denna händelsrika start börjar historien om från början.

15-årige Kyle är en uttråkad tonåring som degar sig genom livet. Skolarbetet går åt pipan, men han bryr sig inte för allt de lär sig är bara meningslöst ändå.
Ingenting berör honom, utom möjligen hans 5-åriga lillasyster, och tjejen Ashley som han är hemligt kär i. Kyle trivs inte med livet, och skulle nog vilja ändra på en del saker, men hur bär man sig åt för att komma igång?
Det är först när den mystiske Zac dyker upp på Kyles skola som saker och ting börjar hända...

Boken är skriven på ett ganska annorlunda sätt. Kyle berättar själv sin historia, efter att den har hänt, och i tredje person. Han pratar alltså om sig själv som du. Vi läsare har därför väldigt lätt att leva oss in i historien. Lika väl som Kyle, skulle det kunna vara jag som står där mitt i glassplittret och ser blodet rinna.

"Splitter" är en spännande och fängslande bok att läsa. Redan i första meningen får vi ju veta vad som hänt, men åtminstone jag ville ju veta VARFÖR det hände. Därför läste jag boken mer eller mindre nonstop, tills den var utläst.
Den passar bäst för lite äldre tonåringar, som nog också kan känna igen sig i mycket av Kyles tankar och känslor.

Vill du läsa "Splitter"? Titta här om den finns att låna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar