tisdag 2 augusti 2011

Skrattframkallande rymdäventyr!

De böcker jag tycker bäst om är oftast berättelser från verkligheten.
Allt behöver inte ha hänt "in real life", men det blir bäst om det åtminstone är troligt att det skulle kunna hända.
Mina favoritberättelser handlar om känslor och relationer. Sådana där man känner igen sig, och lätt kan leva sig in i historien.
Men i bland är det riktigt kul att läsa någonting helt ANNORLUNDA!
Mark Haddons nya bok "Boom" är helt vansinnigt overklig, men också både rolig och spännande. Den handlar om grabbarna Jim och Charlie, båda i undre tonåren, som är bästa kompisar och riktiga busgrabbar. De hamnar ständigt i trubbel med lärarna i skolan. En gång är det värre än vanligt, och Jim oroar sig för att han skall bli tvungen att byta skola.
Grabbarna bestämmer sig för att tjuvlyssna på lärarnas sammanträde, för att se vad som är på gång. De gömmer en bandspelare i lärarrummet som spelar in allt som sägs under mötet. Först är det bara tråkigt snack som får grabbarna att nästan falla i sömn av uttråkning. Men när mötet är avslutat hör de plötsligt två av lärarna tala ett främmande språk med varandra. Orden låter inte som någonting grabbarna någonsin har hört förut. Det verkar vara ett hemligt språk.
Är deras lärare hemliga agenter som pratar kodspråk med varandra, eller är de utomjordingar? Pojkarna har fått en uppgift; de har en hemlighet att avslöja! De sätter genast igång med efterspaningarna, och konstiga saker börjar hända...
Jag kan inte avslöja mer än att det utvecklar sig till en otrolig actionhistoria, där en del coola grejer händer...

Den här boken passar alla lässugna från 10 år och uppåt, som vill bli underhållna en stund. Som läsare har man inte tråkigt en enda sekund!


Vill du läsa "Boom"? Titta här om den finns att låna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar